Home > Over ons > Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

1937
1960
1967
1973
1978
1980
1990
1992
1998
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
1937

Maritiem las ingenieur Lambertus van Ouwerkerk, richtte zijn bedrijf, niet destructief onderzoek (NDO) specialist RTD (Röntgen Technische Dienst) op in Rotterdam in 1937. Hij bouwde een succesvol bedrijf op, door de realisatie dat radiografische inspectie technieken gebruikt konden worden om de lassen op scheepsrompen te onderzoeken.

Van Ouwenkerk geloofde dat NDO een cruciale rol zou spelen bij het gebruik van lastechnieken als een vervanging van het gebruik van traditionele klinknagels als verbindingstechniek in stalen constructies.
Vanaf de eerste dag werd er veel tijd besteed aan de opleiding van medewerkers, evenals stelselmatig onderzoek naar nieuwe technieken. Al in 1946 werd magnetisch onderzoek toegepast en werd er geëxperimenteerd met ultrasoon geluid.
1960

De ontdekking van natuurlijke gasbronnen in Nederland in de Jaren ‘60 was de aanleiding voor de volgende significante stijging van activiteiten voor RTD, aangezien duizenden kilometers gasleidingen werden gelegd door het noorden van Nederland. Zeer belangrijke stappen naar de ontwikkeling van RTD naar de wereld van energie, olie en gas.

RTD’s uitgebreide kennis en bewezen ervaring met NDO technieken waren van groot belang voor de ontwikkeling van een nationaal gas netwerk, aangezien zij gedetailleerde inspecties uitvoerden van lassen en andere delen van de nieuwe infrastructuur. Dit werk was de basis voor de erkenning van de hedendaagse leidende positie die door Applus RTD wordt bekleed in de wereldwijde pijpleidingen sector.
1967
De groeiende vraag naar allerlei typen onderzoek op verschillende locaties vroeg om een gedecentraliseerde organisatie. Niet alleen werden in Nederland de nieuwe vestigingen geopend, maar ook daarbuiten. Zo werd in 1967 een vestiging in Oostenrijk geopend.
 
Gemechaniseerd ultrasoon onderzoek aan nucleaire installaties werd ontwikkeld, met RTD als een van de belangrijkste pioniers. Ook werd in deze periode het nog steeds veelvuldig gebruikte RTD Rotoscan systeem ontwikkeld.
1973

RTD Duitsland wordt opgericht in West-Duitsland.

1978
Het zelf ontwikkelde RTD Rotoscan systeem wordt voor het eerst ingezet op een 30" pijpleiding.
1980

De start van RTD België.

1990

 

In 1989 brak in Canada de Rotoscan commercieel door. Dit leidde tot de oprichting van RTD Canada in 1990.

 

1992
Oprichting van RTD Tsjechië
1998
Start RTD Slowakije
2003
Acquisitie van Compra in Duitsland.
2004
Acquisitie van Steeltest in Australië.
2005
 Acquisitie van PS&I in Frankrijk
2006

In 2006 werd RTD onderdeel van Applus+ Group, een wereldwijde leider in inspectie, testen, certificatie en technologische diensten.

Applus RTD heeft een ongekende hoeveelheid aan kennis verworven over de processen van de energie en (petro)chemische sector, en wij leveren onze diensten over de hele wereld met een team van meer dan 4,500 capabele en ervaren medewerkers.
2007

Applus RTD neemt in Nederland Vantage en DCI Meettechniek over, en in Australië PNDT, en in Noorwegen RMI.

 
2008
Applus RTD neemt MB Inspection uit de VK over en begint  Applus RTD Oostenrijk en Applus RTD Zwitserland.
In hetzelfde jaar neemt Applus RTD JanX over uit de VS.
2009

Applus RTD neemt CTS in Frankrijk en Technico in Canada over.

2010
Acquisitie van QISI, Valley-X in de VS en Stavely in Canada.
Opening van ons kantoor in Denemarken.
2011
Acquisities in Noord en Zuid Amerika: JanX, Quality Inspections Services, Valley Industrial X-Ray en Kiefner & Associates in de VS, Technico in Canada en Qualitec in Brazilië.
Acquisities in Australië: Steeltest en PNDT in Australië.
Applus RTD bljift groeien, en onze focus blijft het leveren van de hoogste standaarden van onze diensten in elke discipline, in de belangrijkste energie markten.
2012
Applus+ stopt met de operaties in Polen.
Applus RTD bestaat dit jaar 75 jaar... een mijlpaal om trots op te zijn!
2013
Applus RTD Certification B.V. is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie.
Applus+ verkrijgt internationale accreditati voor een nieuw laboratorium in Noorwegen, te Byrne.
Applus RTD toont de revolutionaire NDT3D technologie op de OTC in Houston: RTD IWEX 3D Imaging.
Applus+ maakt strategische aquisities in de VS en Canada: Valley, QIS, JANX, Kiefner en Technico
2014
Applus+ kondigt de verkoop van Applus RTD België aan.
Applus RTD versterkt haar positie in een belangrijke markt in de VS met de aquisitie ov NRay Services en X-Ray Industries.
Applus+ is genoteerd op de beurs van Madrid sinds Mei 2014
2015
Applus RTD toont de nieuwe RTD Plant Master tool en betreedt de wereld van het ' permanent conditie monitoren'. Een grote stap naar het bedienen van onze klanten met de informatie en het heldere inzicht dat zij nodig hebben om de kritische componenten veilig en effciënt te laten opereren.

Neem contact op

Nieuws

Service Upstream
Applus RTD Certification B.V. nu ook bevoegd voor certificatie van buisleidingen

Na sinds 2011 werkzaam te zijn als aangewezen aangemelde keuringsinstelling voor drukapparatuur, is Applus RTD Certification B.V. nu ook geaccrediteerd en door Staatstoezicht op de Mijnen erkend voor de certificatie van buisleidingen. Hiermee is Applus RTD Certification B.V. ook Conformiteit Beoordelende Instelling (CBI) voor buisleidingen.

Lees meer;

Succesverhalen

Digital radiography art
Applus RTD ontdekt verborgen ‘geheimen’ van kunstwerken op de TEFAF kunstbeurs

De TEFAF kunstbeurs in Maastricht is een van de grootste en belangrijkste kunstbeurzen ter wereld. De beurs is zo uniek omdat aan deze beurs een ‘vetting’ vooraf gaat. Dit is een keuring door een groot aantal gerenommeerde keurmeesters, die beoordelen of de kunststukken die worden geëxposeerd op de beurs authentiek zijn en in de staat verkeren waarin de handelaar zegt dat ze zijn.

Lees meer;
Spacer
Applus RTD

Onze internationale aanwezigheid