Home > Over ons > Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

1907
1937
1971
1981
1982
1996
1999
2003
2004
2006
2011
2014
2016
2017
1907

Het Laboratorium voor Onderzoek en testen (Laboratoriumgeneraal d'Assaigs i Investigacions, LAGAI) is gevestigd in Barcelona 

 
1937

Maritiem las ingenieur Lambertus van Ouwerkerk, richtte zijn bedrijf, niet destructief onderzoek (NDO) specialist RTD (Röntgen Technische Dienst) op in Rotterdam in 1937. Hij bouwde een succesvol bedrijf op, door de realisatie dat radiografische inspectie technieken gebruikt konden worden om de lassen op scheepsrompen te onderzoeken.

 

Van Ouwenkerk geloofde dat NDO een cruciale rol zou spelen bij het gebruik van lastechnieken als een vervanging van het gebruik van traditionele klinknagels als verbindingstechniek in stalen constructies. 

 
1971

IDIADA start als het "Instituut voor Toegepast Automotive Onderzoek" aan de hogeschool van de Polytechnische Universiteit van Catalonië.

1981

Norcontrol is opgericht om tegemoet te komen aan de behoefte van de Unión Fenosa-groep voor kwesties die verband houden met onderhoud en het milieu. Het is daarom opgericht als een dochteronderneming van Unión Fenosa.

1982

VELOSI is opgericht in 1982, toen opende het bedrijf zijn eerste kantoor in Kuala Lumpur, Maleisië. Ze boden aan lokale klanten conventionele niet-destructieve testen (NDT) aan.

In 1987 werd VELOSI het grootste inspectiebedrijf van het land toen, het zijn eerste inspectiecontract met Shell in Miri (gevestigd in de Oost-Maleisische deelstaat Sarawak) kreeg.

1996

AGBAR Automotive is opgericht na de diversificatie van de Aguas de Barcelona Group in de voertuiginspectie.

1999
Privatisering en oprichting van IDIADA Automotive Technology SA, dat 80% toebehoort aan Applus + en 20% aan de regionale overheid van Catalonië.
2003
Privatisering van LGAI met zijn integratie in de Applus + Groep als een afdeling die zich toelegt op testen en kartering.
2004
Applus+ verwerft SOLUZIONA Calidad y Medio Ambiente (Applus + Norcontrol en Novotec) en wordt het grootste bedrijf voor inspectie en technische bijstand in Spanje op het gebied van industrie en milieu.
2006
Applus + neemt het Nederlandse bedrijf Röntgen Technische Dienst (RTD) over, de Europese leider in niet-destructieve testen en inspecties voor de Europese olie- en gasindustrie. Applus + positioneert zich als de marktleider in het testen in de olie- en gasindustrie.
2011
Applus + behaalt een omzet van € 1206 miljoen in meer dan 65 landen.
 
Applus + neemt het multinationale Maleisische bedrijf VELOSI over, gespecialiseerd in inspectiediensten, certificering, testen en personeelswerving voor de olie- en gasindustrie, waarmee het zijn wereldwijde leiderschap in de sector consolideert.
 
Het bedrijf verwerft de Duitse firma BKW, die test- en materiaalkarakterisering biedt voor de Europese luchtvaartindustrie.
 
Tussen 2002 en 2011 wordt, dankzij een gestaag proces van internationalisering, 70% van de omzet gerealiseerd buiten Spanje over vijf continenten.
 
2014

Applus + staat genoteerd aan de aandelenbeurs van Madrid in mei 2014

2016
Energy & Industry is ontstaan als een resultaat van de integratie van de voormalige Applus + RTD, Applus + Velosi en Applus + Norcontrol divisies
2017
Applus + verwerft verschillende bedrijven, waaronder Inversiones Finisterre (Spanje en Costa Rica), Emilab (Italië), AC6 (Spanje).

Neem contact op

Nieuws

Service Upstream
Applus RTD Certification B.V. nu ook bevoegd voor certificatie van buisleidingen

Na sinds 2011 werkzaam te zijn als aangewezen aangemelde keuringsinstelling voor drukapparatuur, is Applus RTD Certification B.V. nu ook geaccrediteerd en door Staatstoezicht op de Mijnen erkend voor de certificatie van buisleidingen. Hiermee is Applus RTD Certification B.V. ook Conformiteit Beoordelende Instelling (CBI) voor buisleidingen.

Lees meer;

Succesverhalen

Digital radiography art
Applus RTD ontdekt verborgen ‘geheimen’ van kunstwerken op de TEFAF kunstbeurs

De TEFAF kunstbeurs in Maastricht is een van de grootste en belangrijkste kunstbeurzen ter wereld. De beurs is zo uniek omdat aan deze beurs een ‘vetting’ vooraf gaat. Dit is een keuring door een groot aantal gerenommeerde keurmeesters, die beoordelen of de kunststukken die worden geëxposeerd op de beurs authentiek zijn en in de staat verkeren waarin de handelaar zegt dat ze zijn.

Lees meer;
Spacer
Applus RTD

Onze internationale aanwezigheid