Home > Over ons > Succesverhalen

Succesverhalen

succes_main_en

Neem contact op

Success stories of Applus RTD

 • Digitale radiografie voor lasinspectie

  15/05/2018

  Voor de inspectie van lasverbindingen van pijpleidingen en opslagtanks dient er gebruik gemaakt te worden van een vorm van non-destructief onderzoek om de laskwaliteit te garanderen. Idealiter een (kosten)efficiënte, betrouwbare, snelle en kwalitatief hoogstaande onderzoeksmethode. Applus RTD heeft een digitaal real-time radiografisch inspectiesysteem ontwikkeld waarmee dat kan; de RTD RAYSCAN. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet.

  Lees meer »

 • Digital radiography art

  Applus RTD ontdekt verborgen ‘geheimen’ van kunstwerken op de TEFAF kunstbeurs

  22/03/2016

  De TEFAF kunstbeurs in Maastricht is een van de grootste en belangrijkste kunstbeurzen ter wereld. De beurs is zo uniek omdat aan deze beurs een ‘vetting’ vooraf gaat. Dit is een keuring door een groot aantal gerenommeerde keurmeesters, die beoordelen of de kunststukken die worden geëxposeerd op de beurs authentiek zijn en in de staat verkeren waarin de handelaar zegt dat ze zijn.

  Lees meer »

 • Spherical_tank_News_EN_1

  Buitengewone uitdagingen leiden tot buitengewone oplossingen - de HEX factor bij INEOS

  16/10/2014

  Eind 2011 werd Applus RTD door de INEOS-raffinaderij in Grangemouth, Schotland, benaderd voor ondersteuning bij het realiseren van een inspectieoplossing voor de Hydrocarbons-installatie. Hiermee werden de innovatieve capaciteiten van het bedrijf op de proef gesteld. De uitdaging betrof de inspectie van enorme boltanks voor de opslag van polypropyleen. De Grangemouth-raffinaderij stamt uit 1927 en is de op een na oudste in het Verenigd Koninkrijk. Ook is dit een van de grootste raffinaderijen, met een nominale capaciteit van meer dan 200.000 vaten olie per dag.

  Lees meer »

 • E.On MPP3 project stralingsveiligheid

  15/10/2014

  Applus RTD heeft voor E.On het project stralingsveiligheid ontwikkeld (Project Radiation Safety). Dit project is voor hu ultra moderne MPP3 kolencentrale, welke momenteel gebouwd wordt op de Maasvlakte in Rotterdam.

  Lees meer »

 • Bunde-Eitzel Pijpleiding - Rotoscan Onderzoek

  15/10/2014

  Applus RTD heeft meer dan 60 kilometer van vitale pijpleidingen onderzocht, die enkele van de grootste olie en gas opslag faciliteiten met elkaar verbindt, met onze unieke Rotoscan technologie.

  Lees meer »

 • Service_Asset_RayScan

  Rayscan- pijpleidingen inspecteren met hoge kwaliteit radiografisch onderzoek

  15/10/2014

  Applus RTD's Rayscan systeen maak het mogelijk om radiografie oplossing van hoge kwaliteit te bieden en deze veilig te laten verlopen met een inspectietijd die vergelijkbaar is aan AUT in zowel on- als offshore pijpleiding projecten.

  Lees meer »

 • Applus RTD Rope Access

  De kosten voor werken op hoogte onder controle houden

  04/08/2014

  Mei 2013 - In het huidige economische klimaat kijken bedrijven in sectoren waarin Applus RTD actief is, kritischer naar de kosten die zij maken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden op belangrijke terreinen, zoals onderhoud. Dow Terneuzen, in het zuidwesten van Nederland, is zo’n klant, en na een strenge analyse van hun onderhoudsbudgetten kwamen zij tot de conclusie dat de kosten voor steigers tijdens NDO&I werkzaamheden gewoonweg te hoog waren. Ze moesten op zoek naar manieren om de uitgaven te verminderen.

  Lees meer »

 • Inspectie Queensferry Crossing (VK)

  De Queensferry Crossing wordt gebouwd naast de bestaande Forth Road Bridge en wordt een spectaculaire nieuwe brug in Schotland. Dit zal een van de grootste verkeersbruggen in het Verenigd Koninkrijk worden en uitgroeien tot een wereldwijd unieke brug, die het centrumstuk vormt van een grote vernieuwing van de belangrijke transportcorridor over de Forth rivier in het oosten van Schotland.

  Lees meer »