Home > Over ons > Technische expertise

Technische expertise

Neem contact op

Applus RTD is leidend voor de ontwikkeling van nieuwe NDO en inspectietechnieken, wij staan aan de voorhoede voor onderzoek en ontwikkeling van technieken in de industrie sinds de oprichting in 1937.

Ons Technological Center in Rotterdam is het brandpunt van het Research & Development werk; dit is de plek waar wetenschap en technische innovatie samengaan.
We hebben nieuwe alom bekende technieken uitgevonden en geproduceerd die over de gehele wereld gebruikt worden, en zijn toegewijd aan continue innovatie en ontwikkeling, zoals de RTD IWEX 3D Imager.
Het optimaliseren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe zeer efficiënte en betrouwbare technieken die de oplossing bieden aan de verschillende uitdaging van de industrie, zijn de drijfveer voor ons team van specialistische ontwikkelaars.
Het Research & Development team is continu betrokken in intensieve projecten op nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor opkomende uitdagingen, terwijl zij bestaande technieken verbeteren en nieuwe standaarden bepalen.
We werken samen met onze klanten en andere specialisten op gezamenlijke industriële projecten, en werken samen met universiteiten en onderzoeksinstituten op nationaal en internationaal niveau.
De drie afdelingen van het Research & Development team - Fysica, Hardware/electra en software -, voeren een initiële analyse van een probleem uit voordat zij het concept product en de procedure ontwerpen en ontwikkelen.
 

Nieuws

Ontwikkeling van een nieuwe service CiBot carburization measurements process

Carburisatie is de vorming van metaalcarbiden in een materiaal als gevolg van blootstelling aan een koolstof bevattende atmosfeer. Tijdens gebruik kan dit leiden tot verlies van mechanische eigenschappen in de loop van de tijd, naast verspilling van het materiaal.

Lees meer »

Succesverhalen

Digitale radiografie voor lasinspectie

Voor de inspectie van lasverbindingen van pijpleidingen en opslagtanks dient er gebruik gemaakt te worden van een vorm van non-destructief onderzoek om de laskwaliteit te garanderen. Idealiter een (kosten)efficiënte, betrouwbare, snelle en kwalitatief hoogstaande onderzoeksmethode. Applus RTD heeft een digitaal real-time radiografisch inspectiesysteem ontwikkeld waarmee dat kan; de RTD RAYSCAN. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet.

Lees meer »
Spacer
Applus RTD

Onze internationale aanwezigheid