Home > Voor de pers > Voor de pers > Applus RTD Plant Master onthuld op API Inspection Summit in de VS

Nieuws

Neem contact op

Applus RTD Plant Master onthuld op API Inspection Summit in de VS

27/01/2015

Applus RTD heeft op de American Petroleum Institute (API) Inspection Summit in Texas, Verenigde Staten, de innovatieve nieuwe RTD Plant Master technologie getoont. In Nederland zal deze te zien zijn op de Maintenance NEXT beurs, 21 - 23 April in Ahoy Rotterdam.
RTD Plant Master is een permanent geïnstalleerd monitoringsysteem welke, gebruikmakend van ultrasoon geluid, continue wanddikte metingen uitvoert op kritische en moeilijk te bereiken componenten in raffinaderijen, chemische fabrieken, power plants en offshore faciliteiten. Gebruik makend van piëzo-keramiek die hoge temperaturen kan weerstaan, worden de sensoren op een ultradun folie bevestigd waar door er flexibele ultrasone tasters ontstaan die permanent en droog gekoppeld kunnen worden op het oppervlak van een component. Deze tasters worden vervolgens ingezet voor pulse-echo metingen op een enkel punt om de wanddikte te bepalen. De sensoren kunnen jarenlang continu opereren op een optimaal niveau, en op temperaturen tot 200 graden Celsius, waardoor componenten op zeer hoge temperatuur geïnspecteerd kunnen worden.
 
De wereldwijde product manager van Plant Master, Paul Deckers, geeft aan: "Het waarborgen en managen van de integriteit van installaties is al decennia een grote zorg voor operators en eigenaren van raffinaderijen, chemische fabrieken en power plants. Reguliere NDO inspecties hebben ervoor gezorgd dat installaties veilig en kosteneffectief kunnen draaien. Echter sommige componenten zijn moeilijk of niet te bereiken voor NDO operators of door extreme temperaturen moeilijk te onderzoeken. Dan is het vaak nodig de installatie uit bedrijf te halen voor de inspectie. Ook is het voor sommige componenten nodig om frequente en reproduceerbare metingen te verkrijgen die met de traditionele methoden niet haalbaar zijn. Applus RTD heeft Plant Master ontwikkeld om deze problemen te overkomen en onze klanten te helpen de integriteit van hun installaties beter te managen, en daarmee veiliger en efficiënter te werken".
 
De API Inspection Summit in Galveston, Texas, focusde zich rond asset integriteit door corrosie management, inspectie en engineering technologie. Naast RTD Plant Master toonde Applus RTD ook de recent gelanceerde RTD DTI Trekscan. Deze tool is de eerste ' free floating' pijpleiding inspectie tool (PIT) specifiek ontwikkeld om achtereenvolgende één dimensionale bochten (1 D) te doorlopen, met een optimale snelheid van een meter per seconde. Deze tool kan pijpleidingen intern inspecteren die voorheen gezien werden als ' unpiggable'. De bi-directionale tool meet de wanddikte met ultrasoon geluid gebruikmakend van pulse-echo. De tijd die het duurt om een echo te ontvangen, geeft zeer accurate informatie over de overgebleven wanddikte en maakt detectie en sizing van metaalverlies indicaties mogelijk.
 
Mark Slaughter, product manager van DTI Trekscan, zegt: “De ontwikkeling van de RTD DTI tool biedt onze klanten veel voordelen, vooral vanwege de mogelijkheid om metaal verlies te detecteren in pijpleidingen die voorheen als ' unpiggable' werden gezien. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor detectie en karakterisatie van indicaties van hoog niveau - iets wat voorheen altijd gepaard ging met compromissen ten opzichte van efficiëntie. Al onze technologische ontwikkelingen zijn gebaseerd op niet alleen de kwaliteit van informatie, maar ook het elimineren van operationele risico's."
 
Deze nieuwste innovaties maken het mogelijk om NDO technieken in een nieuw licht te bekijken. Ze zijn in Nederland te zien op de Maintenance NEXT beurs in Ahoy, op 21,22,23 April, stand 2.107.
Spacer
Carrière

Bekijk onze carrièremogelijkheden

Spacer
Applus RTD

Onze internationale aanwezigheid