Home > Nieuws > Voor de pers > Applus+ vervolgt groeistrategie in Noord Amerika

Voor de pers

Neem contact op

Applus+ vervolgt groeistrategie in Noord Amerika

03/11/2014

De Applus Group treedt toe tot de luchtvaart markt van de VS, middels een overeenkomst om drie bedrijven in het onderzoek segment te kopen; een strategische en groeiende industrie in de regio.
Barcelona, 3 november 2014 – Applus+, een wereldwijde speler op het gebied van Testen, Inspecties en certificaties, heeft een verkoop overeenkomst getekend met Integrity Aerospace Group (IAG) en minderheidsaandeelhouders in Noord Amerika. Deze overeenkomst versterkt de aanwezigheid van het bedrijf in een strategisch gunstige en grote groeimarkt in de regio.
 
Toetreden tot de Noord Amerikaanse luchtvaart-onderzoek markt
Applus+ is akkoord gegaan met het kopen van drie bedrijven van IAG en andere aandeelhouders van een derde partij – X-Ray Industries, N-Ray Services en Arcadia Aerospace – welke de voornaamste leveranciers van Niet-destructief Onderzoek aan de luchtvaart en gas turbine industrie vormen. De bedrijven met 74 jaar historie hebben meer dan 200 medewerkers en opereren voornamelijk vanuit 7 locaties in de Verenigde Staten en Canada en hebben verder 10 co-kantoren op klantlocaties.
 
X-Ray Industries en N-Ray Services zullen onderdeel worden van de Applus RTD Divisie en zullen de sterke positie van Applus RTD in de Noord-Amerikaanse markt versterken. Arcadia Aerospace zal onderdeel worden van Applus+ Laboratories en zij zullen daarmee geïntroduceerd worden op de Noord Amerikaanse markt.
 
De verkoopovereenkomst met Integrity Aerospace Group is onderworpen aan goedkeuring van de autoriteiten van de VS, in het bijzonder door de ‘ Committee on Foreign Investments (CFIUS)’.
“ We blijven vooruitgang boeken in de consolidatie van onze positie in strategische markten. Deze acquisities versterken ons bedrijf en zijn een volgende stap in het ontwikkelen van onze aanwezigheid in belangrijke sectoren met een hoog groei potentieel en marges. Hun ervaring en referenties, gecombineerd met die van ons zullen nieuwe mogelijkheden bieden om uit te breiden in de omliggende landen en zullen nieuwe klanten aantrekken. “ vertelt Fernando Basabe, CEO van Applus+.
 
Applus+, een wereldwijde marktleider in Testen, Inspectie en Certificatie
Applus+ is een van ’s werelds grootste en leidende bedrijven in testen, inspectie en certificatie. Zij leveren oplossingen voor klanten in allerlei industrieën om ervoor te zorgen dat hun installaties en producten voldoen aan de kwaliteits-, veiligheids-, gezondheids- en milieustandaarden en reguleringen.
In 2013 had Applus+ een omzet van 1,581, miljoen, meer dan 19000 medewerkers en opereren zij in meet dan 60 landen in vijf continenten.
Spacer
Carrière

Bekijk onze carrièremogelijkheden

Spacer
Applus RTD

Onze internationale aanwezigheid