Home > Voor de pers > Voor de pers > Samenwerking tussen Applus RTD en Hobéon SKO op het gebied van persoonscertificering voor niet-destructief onderzoek

Voor de pers

Neem contact op

Samenwerking tussen Applus RTD en Hobéon SKO op het gebied van persoonscertificering voor niet-destructief onderzoek

07/12/2015

Rotterdam 2 december 2015 - De internationale onderneming Applus RTD heeft Hobéon SKO aangesteld om de persoonscertificering voor haar NDO-opleidingen uit te voeren. Op 2 december werd het contract ondertekend door de Vice President Northern Europe van Applus RTD, Sytze Voulon, en Rob van der Hoorn, directeur van Hobéon SKO. Op de Nederlandse markt van niet-destructief onderzoek is Applus RTD de grootste aanbieder van NDO diensten.
Hobéon SKO heeft Applus RTD erkend als Training en Examination center. Hobéon SKO zal stapsgewijs de persoonscertificering voor Applus RTD gaan uitvoeren.
 
Door deze samenwerking beogen beide partijen dat de kwalificatie en certificatie van NDO-personeel eenduidig wordt uitgevoerd binnen Nederland.

Applus RTD levert met hooggekwalificeerd personeel innovatieve en betrouwbare diensten voor niet-destructief onderzoek, Inspecties en Certificatie om vast te stellen of industriële installaties voldoen aan de vereiste kwaliteit. Zij levert aan grote bedrijven in de olie-, gas-, (petro)chemische- en energie sector. Door Applus RTD worden reeds vele jaren NDO-opleidingen en -examens ontwikkeld en uitgevoerd.
 
Hobéon SKO is sinds 1987 betrokken bij de certificering van NDO-personeel. Hobéon SKO wordt door de Raad van Accreditatie beoordeeld tegen de internationale norm voor persoonscertificering, de ISO/IEC 17024. Om het niveau van de vakbekwaamheid van NDO-personeel zeker te stellen zijn internationale eisen geformuleerd in de ISO 9712. Hobéon SKO heeft haar persoonscertificatie voor NDO-personeel ingericht conform deze eisen.
 
Neem voor meer informatie contact op met Applus RTD Training en Opleiding of Hobéon SKO.
Spacer
Carrière

Bekijk onze carrièremogelijkheden

Spacer
Applus RTD

Onze internationale aanwezigheid